de robben logo                               Robben                          KNZB Federation Logo120

Diploma zwemmen

 Commissie elementair zwemmen HZC de Robben

 Diploma zwemmen voor kinderen via het Zwem-ABC

 Het 'Zwem-ABC voor kinderen' is erop gericht om kinderen de vereiste vaardigheden bij te brengen voor de diploma's A, B en C. Wie alle 3 diploma's bezit krijgt het predikaat Zwemveilig. Het Zwem-ABC staat voor een kindvriendelijke  manier van leren zwemmen,        waarbij zwemveiligheid een prominente rol inneemt en alle vaardigheden biedt die iedereen tegenwoordig nodig heeft bij het zwemmen      in  subtropische zwemparadijzen en bij activiteiten op, in en aan het buitenwater. Het Zwem-ABC kent een logische opbouw, waardoor        leerlingen bij het behalen van ieder diploma vaardiger en veiliger worden. Niet de zwemslagen staan centraal, maar het veilig en vrij            bewegen in het water onder alle omstandigheden. Afhankelijk van het kind adviseren wij om vanaf 4½-5 jaar te starten met deze zwemlessen.

 

Zwemles Inschrijven en wachtlijst Inschrijven voor het zwem ABC kan, maar u dient rekening te houden met een wachtlijst. U kunt  uw  kind(eren) vanaf 4 jaar inschrijven. Tegen de tijd dat er een plaats beschikbaar is, ontvangt u van ons  een oproep voor een proefles.  Inschrijven kan iedere maandagavond tussen 17.00 en 21.00 uur aan de balie van het zwembad.

Zwem-Lestijden Er wordt 1 x per week gezwommen à 60 minuten per les. De lestijden voor het A, B en C-diploma zijn iedere maandag  tussen 17.00 -18.00 uur en 18.00-19.00 uur.

 

Zwemvaardigheid 1, 2 en 3 Na het behalen van het C-diploma, kan uw kind doorstromen naar waterpolo of de zwemvaardigheidsdiploma’s 1,2 en 3 behalen. Bij deze diploma’s leert uw kind nog veiliger te bewegen in het water. Er wordt geleerd om iemand anders te redden uit een noodsituatie, tevens zitten in deze diploma’s de basisvaardigheden van het snorkelen en zal de vlinderslag aangeleerd worden. Er is geen wachtlijst voor de zwemvaardigheidsdiploma’s. De lessen voor zwemvaardigheid worden iedere maandag van 18.00 tot 19.00 gegeven.

Diploma's EFG Na het behalen van zwemvaardigheid 3, bestaat de mogelijkheid om bij HZC de Robben de diploma's E tot en met G te halen. Dit zijn diploma’s die wij zelf hebben ontwikkeld. Uw kind leert bij het E-diploma onder andere sprongen van de springplank te maken (rechtstandige sprong, zweefsprong), het verbeteren van balvaardigheid ,snorkelen en reddend zwemmen. Naarmate de diploma’s hoger worden zullen ook de eisen zwaarder worden. Met als absolute topper het G-diploma (“Gouden Diploma”)!

 

Lidmaatschap HZC De Robben is een vereniging. Om deel te kunnen nemen aan de activiteiten, worden de zwemmers lid bij de vereniging. Voor een overzicht van de tarieven van het inschrijfgeld en contributie kijkt u bij de button lid worden.

Zwem Vierdaagse HZC De Robben organiseert al jaren de Zwemvierdaagse. Dit prestatie festijn staat open voor alle deelnemers. Ervaring is niet belangrijk. Het gaat niet om snelheid maar om de af te leggen afstand. Om deel te nemen aan de Zwemvierdaagse dient men in het bezit te zijn van minimaal een A-diploma.

Meer informatie Voor meer informatie over diploma zwemmen en zwemles kunt u contact opnemen via het email-adres   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.